/ Пресцентър
Бетовен, Дебюси и Брамс ще звучат тази вечер във Флората в изпълнение на Мартина Табакова и Зорница Иларионова. Концертът започва в 19.00 часа.

Заповядайте тази вечер на един необикновен концерт

В програмата са включени произведенията на Бетовен - Соната за цигулка и пиано No.4 op.23, Presto, Andante scherzoso, più allegretto, Allegro molto, на  К.Дебюси - Соната за цигулка и пиано в сол минор, Allegro vivo, Intermède: Fantasque et léger, Finale: Très animé, на  Й.Брамс - Соната за цигулка и пиано No.3 op.108, Allegro, Adagio, In poco presto e con sentimento, Presto agitato. Входът за почитателите на класиката е свободен.

Мартина Табакова е роденa в Бургас в голям музикантски род. От 5-годишна свири на пиано и завършва Музикалното училище тук, а след това и Националната музикална академия в София.

Лауреат е на множество национални и международни конкурси. Носител е на стипендии от Министерство на културата, България, Национален фонд "Култура" и други. Участвала е в множество концерти и фестивали в България, Франция, Италия, Чехия, Словакия, Гърция, Турция, Русия, Бахрейн. Има изяви като солист на различни симфонични оркестри в България, като камерен изпълнител.

Хилда прави жест на бургазлии

Зорница Иларионова е родена в Плевен. Завършва с отличие Музикалното училище в София. Носител е на първи награди от престижни международни и национални конкурси в България.

Концертирала е с успех на много европейски сцени в Париж, Кан, Монако, Мадрид, Лисабон, Брюксел, Хамбург, Есен, Москва, Виена, Любляна, Солун, Белград и други. Наградена е от Министерството на културата на Република България за високи постижения в цигулковото изкуство. Има записи в радио и участия в преки телевизионни предавания. На 14 години записва CD с творби от Моцарт и Сарасате.