Обвиняват Митьо Очите в пране на пари
Обвиняват Митьо Очите в пране на пари / netinfo

Димитър Желязков Очите ще бъде привлечен като обвиняем за пране на пари, потвърдиха от Окръжна прокуратура Бургас. Рано тази сутрин престъпният бос бе докаран в Бургаския следствен арест от Врачанския затвор, където пребиваваше последните месеци.
Очаква се Димитър Желязков да остане в Бургас за по-дълго време, но все още не е уточнено дали да бъде в арестта или ще го прехвърлят в затвора -допълниха от прокуратурата.
Предстои да му бъда предявено обвинение по чл. 253 от НК за извършване на финансови операции и сделки с имущество, с които прикрива произхода и движението на капиталите си, за които се знае или предполага, че е придобито чрез престъпление, съобщиха от магистратурата.
По закон наказанието за изпиране на пари е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 3 хил. до 5 хил.лв.

Разследването срещу призналия се за наркобос все още не приключило. Очаква се по това обвинение да бъдат привлечени и още хора от неговото обкръжение. 

В момента Очите излежава присъда за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Междувременно срещу него тече процес за отнемане на имуществото в размер на близо 2,3 млн. лв. Делото бе образувано по искане на комисията "Кушлев".