Обвиниха служителката от ВСС, предлагала подкуп на полицаи
Обвиниха служителката от ВСС, предлагала подкуп на полицаи / netinfo

Обвинение по чл.304. ал 1 за опит за подкуп на длъжностно лице бе предявено днес на Илияна Накова, служителка от администрацията на ВСС, която блъсна немска туристка в Слънчев бряг, след което направи опит да избяга и да подкупи полицаи.

По рано днес стана ясно, че Накова е била пусната на свобода срещу парична гаранция от 300 лева. По закон за подобно престъпление се предвиждат до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева. Очакват се екпертизите по второто дознание за пътното произшествие, при което служителката блъсна с джип 66-годишна германка в Слънчев бряг. Необходимо е установяване вида на нанесената телесна повреда на възрастната жена.

Днес висшата чиновничка умело се скри от репортерите, които я очакваха пред РПУ Несебър. Тя е отказала да дава обяснения по случая.

Малко след инцидента очевидци разказаха, че  31-годишната Накова  се опитала да избяга, но съпругът на немската туристка се развикал и джипът й бил спрян. По време на изясняването на случая, чиновничката била помолена от полицейските служители да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя отказала, показвайки служебна карта от администрацията на Висшия съдебен съвет. След повторна покана да даде проба, Илияна Накова хвърлила в полицейския автомобил няколко смачкани банкноти от 20 лева и ги посъветвала да се почерпят с тях.