Николай Тишев и Тодор Байчев подкрепиха протеста на жителите на Обзор
Николай Тишев и Тодор Байчев подкрепиха протеста на жителите на Обзор / netinfo

Народните представители на „БСП за България” Николай Тишев и Тодор Байчев подкрепиха протеста на жителите на Обзор, които се обединиха, за да се опитат да спасят Морската градина в града от застрояване. Преди около месец се оказа, че тя е станала частна собственост.

600 кв. м от парка са били продадени за жълти стотинки преди десетина години, след което неколкократно препродадени между различни фирми, свързани с едно семейство. Преди 3 г. те заявяват желание да оградят парцела и да строят. Община Несебър завежда дело, но го губи на втора инстанция. Сега предстои Върховният касационен съд да се произнесе.

Хората се опасяват, че паркът ще се превърне в заден двор на 6-етажен хотел.  Те блокираха и главния път Бургас – Варна, като заявиха, че протестът ще се премести в София, ако не получат подкрепа от държавата.

Народните представители от своя страна посочиха, че е притеснителен фактът място за отдих да се превръща в строителна площадка. Те добавиха, че непременно държавата трябва да се намеси по казуса и паркът да се запази, а не да бъде застрояван.