В първия мач от третия квалификационен кръг от Шампионската лига, който се игра в сряда пред препълнената със зрители зала „Младост“ в Бургас, волейболистите ни остъпиха  достойно с 1:3 гейма.
В първия мач от третия квалификационен кръг от Шампионската лига, който се игра в сряда пред препълнената със зрители зала „Младост“ в Бургас, волейболистите ни остъпиха достойно с 1:3 гейма. / Снимка: Община Бургас
Волейболистите от "Нефтохимик 2010" излизат днес за реванш срещу германския "Фридрихсхафен".  Мачът ще се играе в Германия от 17:00 часа българско време.

На първата среща между двата тима - от третия квалификационен кръг от Шампионската лига, която се игра в сряда пред препълнената със зрители зала „Младост“ в Бургас, волейболистите ни остъпиха  достойно с 1:3 гейма.

Бургаските волейболисти, които са дебютанти в най-престижния европейски клубен турнир, имаха срещу себе си дългогодишен участник в Шампионската лига, воден от екс националния селекционер на националния отбор на Германия и настоящ на Белгия - Витал Хайнен.

"Липсата на опит в такива мачове на младите ни състезатели си каза думата. В ответната среща в Германия ще играем по-освободено", заяви треньорът на нашите Найден Найденов.

"Германците са фаворити. От много време са постоянни участници в Шампионската лига. В тяхната зала ще е изключително трудно. Играл съм там с бившия ми отбор "Зенит" Казан", сподели националът Теди Салпаров, който е играещ спортен директор на бургаския клуб.

Сега при успех на "Нефтохимик 2010" с 3:0 или 3:1, ще има "златен" гейм, който да определи крайния победител.