/ netinfo

В Бургас стартира тазгодишното издание на националната инициатива "Стара хартия за нова книга". За втора поредна година градът е домакин на каузата, която учи децата да се грижат за природата и ги мотивира да четат. Под надслов "Почисти и прочети" събитието ще се състои на 8 септември между 10,00 и 14,00 ч. в Приморския парк, пред Пантеона.

Посланикът на Беларус се включи в преписа на История Славянобългарска

Кампанията е организирана от "Екопак България" и Книжен център "Гринуич" и се провежда с подкрепата на Община Бургас и Регионалната библиотека "П. К. Яворов". Регламентът гласи, че всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. А тези, които предадат допълнителни 5 кг хартия, ще бъдат възнаградени с втора книжка на екотематика.

През 2017 г. кампанията се проведе за първи път в Община Бургас. Тогава общо 1100 деца от Бургас предадоха 6 тона стара хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 78 дървета. В замяна малките екоактивисти получиха повече от 1500 нови книги.