/ / iStock/Getty Images
Мъж е задържан за убийство на жена в Ямбол, съобщават от ОД на МВР Бургас. 

Разследването е започнало в нощта срещу 11 ноември след постъпил сигнал в полицията, че в къща в областния град е намерено тялото на 35-годишна жена, с видими следи от насилие. На адреса незабавно са насочени криминалисти и Бърза помощ. Сформиран е разследващ екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая.

Син уби майка си в Пловдив

На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Своевременно са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя.

В резултат на извършената за кратко време голям обем работа е установена съпричастността към деянието на 61-годишен мъж от града. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Задържаха 28-годишна жена за съпричастност към убийство


На 11 ноември, в хода на досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 във вр. с чл. 115 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Окръжният съд в Ямбол днес наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на обвинения за престъплението - Димитър С. По данни на разследващите, той извършил убийството по особено жесток и мъчителен за жертгвата начин. Според магистратите, в слачай, че бъде пуснат на свобода, Димитър може да се укрие или извърши ново престъпление.