Спектакълът е на театър “Българска армия”.
Спектакълът е на театър “Българска армия”. / netinfo
Една от най-популярните творби на френския драматург Жан Батист Молиер - “Тартюф”  ще бъде представена на бургаска сцена. Мястото е залата на НХК, денят - понеделник, 29-и януари.

Спектакълът е на театър “Българска армия”. Пред ценителите ще се повдигне завесата в дома на в дома на заможния буржоа Оргон, в най-чиста форма ще се представят нравите на алчния човек.  Молиер улавя коварството зад привлекателната и лъскава опаковка и изобличава лъжливия морал, облечен в привидната святост, порядъчност и безкористност на главния герой.

Сюжетът на пиесата е актуален и днес и не слиза от световните сцени.

В продукцията на театър “Българска армия” участват Веселин Ранков, Гергана Данданова, Евелин Костова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Иван Радоев, Гергана Плетньова, Веселин Анчев, Калин Иванов, Луизабел Николова, Десислава Касабова, Симеон Дамянов, Асен Кобиларов. Музиката е дело на Андрей Дреников, а сценографията и костюмите - на Нина Пашова.

“Тартюф” гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт ателие”. Билети можете да откриете на касата на НХК. Повече информация на тел. 0894/898-098.