/
/
Заявление ще се раздават и в териториалните дирекции
300 000 лева ще бъдат отделени за хранителни пакети, които да бъдат раздадени на крайно нуждаещи се бургазлии. Решението на социалната комисия към общинския съвет в Бургас съобщи пред журналисти председателят на местния парламент Севдалина Турманова.

Всеки от пакетите, уточни тя, ще бъде на стойност 60, 100 и 130 лева, а от социалния фонд на местната хазна ще бъдат заделени още 30 000 лева за спешни случаи. Предстои местната администрация да публикува заявленията за получаване на помощите на официалната си Интернет страница. Такива могат да се получават и на място в териториалните дирекции, тъй като част от хората в крайно тежко финансово положение едва ли разполагат интернет връзка, още по-малко... с компютър. 
 
 

 

Публикувахте от Севдалина Турманова в Понеделник, 6 април 2020 г.


А на какви условия трябва да отговарят нуждаещите се?

Най-общо критериите са четири. Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда, но без право на обезщетение, доходите им да са по-ниски от 150 лева, да бъдат самоосигуряващи се лица. Средствата за социалния фонд бяха гласувани по време на последното заседание на общинския съвет – 30 март. Част от средствата ще се използва и за закупуването на медикаменти.