Владимир Колев под конвой в съда
Владимир Колев под конвой в съда / Снимки:Лалка Димитрова
Шофьорът блъсна велосипедист на пътя, след това се скри
Криминалисти ще изследват записите от охранителните камери в района на тежкия пътен инцидент в Приморско, при който загина 33-годишен велосипедист от Царево. Това стана ясно на днешното съдебно заседание, на което прокуратурата поиска постоянен арест за шофьора, блъснал мъжа. Почти два часа след началото му, магистратите в Бургас постановиха най-тежката мярка за неотклонение спрямо задържания Владимир Колев.

Инцидентът стана на 3 декември. Непосредствено след удара, 58-годишният софиянец избяга от мястото и се прибра в почивната база в Приморско, в която работи и живее. Два час по-късно беше задържан от полицията.

"Съжалявам за момчето. Не си спомням да съм бил пиян. Аз не съм добре с главата, с простатата. Ако е възможно искам да съм под домашен арест в базата в Приморско. Аз от 9 години съм там", каза Колев пред съдебния състав.
 

Владимир Колев под конвой в съда
netinfo

„Евелин няма да се върне. Искаме обаче справедливо наказание за извършителя на това престъпление. Това е страшна жестокост. Бил е пиян, избягал е, укрил се“, коментираха близки на почерненото царевско семейство. Те настояха случаят да се разглежда като убийство, а не като пътен инцидент.
 
Четирима са свидетелите на инцидента. Част от тях твърдят, че Владимир Колев е започнал да пие още от сутринта в деня на инцидента. Пробата му за употреба на алкохол взета след катастрофата е отчела 2.70 промила, което е равносилно на тежко алкохолно опиянение, отчетоха от прокуратурата.

Защитата му обаче твърди, че нито един от очевидците не е посочил категорично Владимир Колев като шофьор на автомобила, отнесъл 33-годишния Евелин Дуков.

„Забелязали са колата, но не и кой управлява автомобила. Не е изяснено 100 % авторството на престъплението“, заяви адвокатът на Колев. Юристът съобщи, че клиентът му е претърпял тежка черепно-мозъчна операция след удар с брадва от ром преди 15 г. и оттогава е с бели петна в съзнанието.  "Имало е изтичане на мозъчна течност и вледствие на това се получава известна загуба на памет и частична амнезия. Сега има пластина на главата", каза адвокатът и настоя за домашен арест. В крайна сметка съдът отхвърли искането му и остави задържания под стража, като единстветната възможна мярка за неотклонение в конкретния случай.  Ако бъде признат за виновен той може да получи  до 10 г. затвор.