/ DarikNews.bg, архив
Водачът с 2,22 промила алкохол в кръвта, след трагедията се скрил в почивна база
Шофьорът, който помете велосипедист на входа на Приморско, а след това избяга от мястото на престъплението, се скрил в двора на почивна база „Родни простори“. Там бил заловен от полицията. При теста с дрегер, извършен два часа след злополуката, апаратът отчел 2,22 промила алкохол в кръвта му. Това съобщиха от Областната дирекия на МВР-Бургас.

Както Дарик вече съобщи, инцидентът стана към 12.20 часа вчера. Колоездачът Евелин Дуков се движил по улица „Трети март“ в Приморско, когато на около 30 метра след кръстовището с ул. „Азине“, внезапно върху него връхлетял лек автомобил „Опел Омега“, с пернишка регистрация. Шофьорът на колата - 59-годишният Владимир Колев от София, е навлязъл в лентата за насрещното движение и буквално отнесъл велосипедиста. След това избягал.

Кола уби велосипедист в Приморско, шофьорът избяга

Раненият бил откаран в бургаската болница с тежки травми и малко след това починал. Загиналият е 33-годишния Евелин Дуков от Приморско.

Шофьорът е задържан. Криминалисти вече са извършили оглед на мястото на трагедията, претърсили са почивната база, иззели са записите от видеокамери в района и веществени доказателства. Разследването по случая продължава от служители на Районно управление в Приморско и отдел „Криминална полиция“ към Областната дирекция на МВР-Бургас.