Кои са 10 - те най – любими песни от „Бургас и морето”?
Кои са 10 - те най – любими песни от „Бургас и морето”? / netinfo
Кои са 10 - те най – любими песни от „Бургас и морето”?
51290
Кои са 10 - те най – любими песни от „Бургас и морето”?
  • Кои са 10 - те най – любими песни от „Бургас и морето”?

Това е въпрос, който задават организаторите на 30- тото юбилейно издание на известния конкурс за българска популярна песен. Най - добрите 10 ще бъдат определени след гласуване на сайта burgasimoreto.org и ще бъдат представени във втората част на „Бургас и морето". В 29 - те издания на фестивала до сега са създадени над 350 песни. От 19 март до 1 май всеки ще може да гласува за своите фаворити. Предвижда се ако бъдат класирани по - стари хитове те да бъдат изпълнени в нов аранжимент, ако има изпълнители, които вече не са между живите, техните песни ще бъдат изпълнени от други подходящи певци.

От Община Бургас призовават ако имате информация и архив за песните участвали в „Бургас и морето" през 1973, 1975, 1980, 1981 и от 2006 и 2007 г. да помогнете на организаторите на имейл: info@burgasimoreto.org. Вече е формирана комисия, която работи за подготовката на 30 - тото юбилейно издание, за което ще помагат и музикантите от група „Горещ пясък".

Вече стартира приема на песни за участие в конкурсната част на „Бургас и морето", като според регламанта до участие ще бъдат допуснати до 12 изпълнения. Те ще бъдат определени от подборна комисия, в която участват композитори, изпълнители и поети. Запазен е анонимния принцип, като съставът на комисията ще бъде обявен в началото на месец юни, когато ще станат ясни и участниците във фестивала.

6 - членно жури и публиката ще определят своите фаворити. Наградният фонд е съответно 7, 4 и 2 хил. лева за първите три песни. Бюджетът на „Бургас и морето" е като миналогодишния - 140 хил. лв.

„Искаме 30 -то юбилейно издание да се превърне в празник. Надявам се да има много хубави песни, които да станат любими не само на бургазлии, но и на всички българи", каза при представянето на музикалния фестивал зам. - кметът Йорданка Ананиева..

Конкурсът „Бургас и морето" ще е на 28 юли в Летния театър. Цената на билета ще е 10 лева, като за пенсионери, хора с увреждания и др. социални групи ще е 5 лева, а за деца до 7 години входът е безплатен.

чуйте още от зам. - кмета Йорданка Ананиева и от Гергана Илиева, ръководител на екипа, който организира "Бургас и морето" в звуковия файл: