/ Дарик Бургас
Хаосът в работата на правителството отблъсква сериозните инвеститори от България. Това коментира пред журналисти областният председател на АБВ-Бургас и общински съветник Антон Коджабашев. По думите му, не е изключено все по-нерационалните решения, които се вземат от кабинета, да доведат до предсрочни парламентарни избори.
 

Антон Коджабашев с високо световно признание за заслуги в развитието на спорта


Управляващите в момента трудно ще запазят властта в ръцете си. И това е защото всеки ден се вземат решения, от които те самите се отказват след ден. Управляващата коалиция е заприличала на тюрлюгювеч и всички го виждат. В парламента се случват неща, които не са полезни за българските граждани, нелицеприятни неща. Това правителство не води страната ни към добро. Всички в партията застават зад искането час по-скоро да бъдат организирани предсрочни избори“, коментира Коджабашев.
 

37 години след атентата срещу Папата: Предлагат защитникът на Сергей Антонов да стане българин


По думите му, АБВ вероятно ще подреди собствена листа за евровота през май, след като левицата отказа „протегната ръка“ за общо явяване на изборите за Европейски парламент. „Не мога да коментирам какви са причините за това. Факт е обаче, че тази ръка остана някъде във въздуха“, лаконично заяви Антон Коджабашев.

Очакванията са областната структура да излъчи поне две кандидатури за майския вот. Не е изключени сред имената да попадне и самият Коджабашев. На въпрос ще приеме ли подобна покана, легендарният щангист отговори: „… ако предложат мен като номинация не вярвам да откажа. Това си е морален дълг към партията и държавата. Има възможност това да се случи. Шансът е 50 на 50. Не би било лошо Бургас да има кандидат за евродепутат в листата на АБВ. Имахме сериозни резултати на последните избори тук”.


Според АБВ най-доброто решение е АЕЦ„Белене” да бъде 100% българска държавна централа


Председателят на АБВ в Бургас, спортен деятел и световен шампион на България -  Антон Коджабашев получи почетен медал и грамота за заслуги и визия за развитието на спорта в световен мащаб. Това стана на  международния форум на БРИКС "Визия за бъдещето 2019" в Делхи.

Той участва в сесията, посветена на международното хуманитарно сътрудничество и постигане на цели за устойчиво развитие.