Храм "Свети Георги" Поморие
Храм "Свети Георги" Поморие / Снимка: Община Поморие
„Празникът е в душите ни, а храмът – пред иконата. Нека тази година смирено да погледнем навътре към себе си, да продължим да спазваме  ограничителните мерки и да останем вкъщи“- С тези думи кметът на Поморие Иван Алексиев се обърна към миряните в града. Той се срещна се срещна с представители на духовенството, за да бъдат набелязани конкретни мерки, необходими за изпълнение на всички разпоредби в условията на обявеното извънредно положение и за максимално обезопасяване провеждането на предстоящите големи празници.

Всички храмове в община Поморие ще бъдат дезинфектирани и ще разполагат с необходимия брой предпазни средства – маски и ръкавици. Служители от звено „Обществен ред и сигурност“ и РУП Поморие ще следят за спазване реда и условията за предотвратяване струпването на много хора на едно място.

На Цветница раздаването на върбови клонки ще става извън храма, а на Възкресение Христово, службата ще се проведе по преценка на председателите на църковните настоятелства – в храма или на открито пред храма.
 
Сливенският митрополит Йоаникий се обърна към православните християни от епархията, по възможност, да останат по домовете си и там да отправят молитвите си.