Димитър Николов
Димитър Николов / Снимка: Община Бургас
„Днес, когато светът и животът ни са поставени пред толкова тежко и сериозно предизвикателство, каквото е пандемията от коронавируса, отново Вие сте тези, които сте призвани да дарявате надежда и да спасявате животи. Няма думи, с които да се опише жертвоготовността, човечността и себеотрицанието, които проявявате в момента. Благодаря Ви!“-С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.
 
Ето и пълния текст на обръщението:

„Още от първия ден, въпреки страха от заразяване и недостига на защитни облекла и средства, Вие отново бяхте там - в отделенията, в болничните стаи, в амбулаторните кабинети, в лабораториите. Отново правехте това, което трябва - приемахте, преглеждахте, обгрижвахте, лекувахте и изписвахте здравите.
И сега продължавате да го правите! Въпреки умората, въпреки напрежението, въпреки недоспиването, без да знаете докога и въпреки всичко! Благодаря Ви!
Колкото и да продължи, както и да завърши това изпитание пред нас, Вие сте истинските герои - хората в първия ешелон. Хората, които без колебание, се отзовахте да помагате! Вие, скъпи здравни работници и специалисти, отдавна надскочихте задълженията на своята професия. Всеки един от Вас дава всичко от себе си, че дори и повече. Поклон пред Вас!

Скъпи лекари, медицински сестри, лаборанти, медици и санитари, честит професионален празник - 7 април, Деня на здравния работник! Пожелавам Ви най-вече търпение, здраве и оптимизъм!

Защото знам, че имате вяра в добрия край на това изпитание!

Знам, че имате сили и ще издържите дотогава!

И знам, че на финала ще бъдете доволни и щастливи, затова че излекувахте и помогнахте на своите съграждани. Дадохте им надежда и ги върнахте здрави при любимите им хора.
Скъпи здравни работници, Честит празник!
 
Димитър Николов
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС