Бургас
Бургас / netinfo
Кметът Димитър Николов: Ще вложим усилия да привлечем големи IT компании в града
Интервю с Димитър Николов за най-добрия град за живеене
93302
Интервю с Димитър Николов за най-добрия град за живеене
  • Интервю с Димитър Николов за най-добрия град за живеене
Логистичният парк да бъде запълнен до края на следващата година, както и индустриалната зона в Българово. Следващият проект, който трябва да бъде стартиран е свързан с бившото военно летище в Равнец, които беше прехвърлено на Община Бургас. Сега очакванията са, когато новия Кабинет влезе в своите правомощия да съдейства за създаването на модерен технологичен парк. Това каза в интервю за Дарик Югоизток, кметът на Бургас - Димитър Николов. 
Сред дългосрочните намерения на Община Бургас е и развитие на  IT услугите и създаване на добри възможности технологичните фирми да стъпят на територията на града. За начало ще бъдат осигурени подходящи офис площи, за да бъдат привлечени големи компании.
Рент-а-байк системата, с която Бургас стана пионер в страната ще бъде допълнена от електровелосипеди в следващите месеци.
Очаква се и скорошен финал на съдебните дела за собствеността на парцела в супер централна градска част, по-известен като ГУМ-а. Общината има идеен проект за мястото, в случай че поеме собствеността. Ако това не се случи обаче кметът е категоричен, че администрацията ще съдейства на компанията - собственик, за да може грозното тресавище да бъде преобразено. 
Какво още предстои да се случи в следващите две години, за да се развие максимално капацитета на Бургас, чуйте в звуковия файл от кмета Димитър Николов: