/ iStock/Getty Images
Първата по рода си IT академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас вече е официално открита и прие първите си 120 курсисти, записани за стартиращия тази седмица курс за начинаещи.

Припомняме, че още през сепември Скейл Фокус Академия обяви желанието си да обучи 10 000 програмисти напълно безплатно през следващите 5 години.  

Ако преди няколко години трябваше да организира група от програмисти в Бургас, едва ли са щяха да съберат повече от 20 човека, докато сега при старта на академията имаше повече от 400 желаещи да се запишат, каза кметът на Бургас Димиттър Николов, който бе официален гост на церемонията за откриването, която се проведе в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Академия Бургас

"През годините съм забелязал, че дали един човек е успешен в IT сферата не зависи нито от неговото минало, нито от това дали е имал добри оценки по математика в училище. Зависи от 3 неща: мотивацията да се включи, амбицията до къде иска да стигне и правилната среда. Вярвам, че академията ще даде на записалите се последното, а това, че те са тук днес показва, че имат правилната мотивация и амбиция", заяви по време на церемонията изпълнителният директор на Скейл Фокус Академия Христо Тодоров.

Академията се реализира с пълната подкрепа на Община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на IT общността в града. Най-добрите сред завършилите ще имат възможността да се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които Скейл Фокус Академия си партнира.

Повече информация може да намерите на сайта на академията - https://scalefocus.academy