"Искам да бъда до жена ми и да продължа с антажиментите си", каза в Бургаския окръжен съд Тодор Давидов-Гринго.
"Искам да бъда до жена ми и да продължа с антажиментите си", каза в Бургаския окръжен съд Тодор Давидов-Гринго. / Снимки: Лалка Димитрова
„Направиха ме черна точка в обществото. Аз съм в ужасно здравословно и психическо състояние. Невинен съм“- С тези думи се обърна към магистратите от Бургаския окръжен съд 32-годишният Тодор Давидов – Гринго, интимна и творческа половинка на фолкпевицата Софи Маринова.
Гринго беше задържан в дома на баба си в Айтос на 23 септември т.г., а заедно с нежго бе арестуван и 27-годииния Стефан Сливков. Според обвинението двамата са изнудвали айтоски бизнесмен за 50 000 лева.

Съдът в Айтос: Гринго на Софи в ареста. Певицата: Чудя се кой път да хвана

Днес в съдебната зала случаят претърпя пълен обрат, след като Сливков обяви, че е действал сам. А причината- предприемачът бил лихвар, който искал от него все повече пари. „Искам да помоля освободите Тодор, защото той е невинен. Аз съм виновен“, каза Стефан.
Според прокуратурата обаче новите обяснения не кореспондират с доказателствата по делото. От държавното обвинение подчертаха, че на свобода, задържаните биха могли да се укрият или да извършат друго престъпление.
 
"Умолявам съда да ме освободи, за да съм близо до жена ми, която е оперирана. А и имам ангажименти за година напред“, каза Гринго в съда. Адвокатът му настоя той да бъде пуснат от ареста срещу подписка. Съдът ще обяви решението си в 16.15 часа. 



„По принцип имам доверие на Тодор. Познавам си го много добре като характер, от две години ходим, пеем си и си изкарваме парички. Честно казано, нямам такъв речник, но аз и Гринго имаме доста такива хора, както които ни обичат, и такива, които може да ни натопят и да си измислят някои неща“, заяви пред репортери в кулоарите на съдебната палата Софи Маринова.