Гергана Брънзова и Жени Гайтанджиева в студиото на Дарик
Гергана Брънзова и Жени Гайтанджиева в студиото на Дарик / netinfo
Гергана Брънзова за
100440
Гергана Брънзова за
  • Гергана Брънзова за

"Нужна е промяна на мисленето в образованието в Бургас. Това е най-важното. Психологическата нагласа. От тази база трябва да изхождаме. Да се запитаме как мислим и какви действия произвеждат нашите мисли. Прави ми впечатление, че в хората тук с наблюдава една умора. Първото нещо, което чувам като посрещане в България е "това няма да стане", "тук нещата не се случват"... Това за мен е порок. Ако искаме промяна, трябва ние да бъдем промяната". С тези думи легендата на NBA Гергана Брънзова, обясни в рубриката "ЛаМалена" по Дарик Югоизток, как положителната промяна, започва от вътре. Баскетболната звезда се върна от чужбина в родния си град по покана на кмета на града Димитър Николов за да оглави програмата "Активни и здрави" към Община Бургас.  По отношение на спорта и това, с което се е сблъскала при пристигането си унас, тя твърди, че в страната ни има поле за действие. "Мисля, че спорта е закърнял тук, но пък състезателния дух го има. Това е добра мотивация за положителна промяна, която трябва да събудим в младите хора", твърди  Брънзова. По думите й, потенциал има и първите семена са посети.  

Шампионски дух и перфектна организация: Бургас играе баскетбол (СНИМКИ)

В града е едва от три месеца, но твърди, че никога не го е напускала. 

"Винаги съм имала емоционалната връзка с Бургас. Още повече с натрупания опит в чужбина. Това беше моята еволюция. Нещата, които преживявах и виждах по света, исках да се случват в родния ми град. С времето се засилваше стремежът ми да извърша промяната, в тези насоки, в които мисля, че съм специалист",  каза Брънзова.  

Бургас играе хандбал – на 3 февруари

Промяната, която узрява в нея и преобръща начина й на мислене е свързана с препятствие, което малцина в света успяват да преминат успешно - множествена склероза. Но тя успява да изолира заболяването. Промяната от болест към здраве обаче започва от вътре навън - от мисълта. Така стига до реалното приемане на себе си и физическите обстоятелства.

За здравето в тялото, за силата на духа и активната роля на мисълта, чуйте повече в звуковия файл от Гергана Брънзова: