/ Снимки: Община Бургас
Стотици деца, родители, бивши и действащи състезатели и треньори, фенове се включиха в спортният празник "Бургас играе баскетбол" и препълниха зала "Бойчо Брънзов".

Олимпийските шампиони от Буенос Айрес - Спортисти на годината (СНИМКИ)

Всички те откликнаха на поканата на първата българка, играла в женската NBA в САЩ - бургазлийката Гергана Брънзова, която се справи перфектно с организацията и координацията.

Бургас играе баскетбол
netinfo

Гости на събитието бяха кметът Димитър Николов и заместникът му с ресор образование и култура Йорданка Ананиева. Беше вълнуващо да видиш как на игрището си подават топката Христо Николов - Гларуса (настоящ състезател на местния "Черноморец", записал мачове като капитан на националния отбор на България) и 5-годишен хлапак, който може би някой ден ще гледаме по телевизията с оранжевата топка в ръка в двубой от Евролигата или мъжката NBA.

Бургас играе баскетбол
netinfo

Целта на инициативата "Бургас играе баскетбол" е да се популяризира този прекрасен спорт сред подрастващите. Подобни събития ще има и занапред, като по-далечната цел е повишаване на интереса към училищния спорт и приобщаване на всички клубове в обща платформа.

В организацията на днешния хепънинг се включиха много бургаски баскетболни треньори и деятели, а като водещ се изяви популярният глас от радиоефира Генчо Генчев/Инспектор N-JOY.

Бургас играе баскетбол
netinfo

100 топки, тениски и други интересни награди получиха участниците в спортния празник "Бургас играе баскетбол".

Бургас играе баскетбол
netinfo

 
* Ако желаете да станете доброволец и да помагате за организирането на следващи събития за популяризиране на спорта в Бургас, запишете се тук:
 
http://bit.ly/burgas-basketball-2018-d