/ netinfo
100 топки за първите заявили участие
Интерактивен спортен празник - "Бургас играе хандбал" очаква най-запалените спортисти и фенове на 3 февруари. Мястото  е зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник". Началото ще бъде дадено в 11.00 часа.

Събитието е част от програмата "Активни и здрави" на Община Бургас, координирана от Гергана Брънзова. Началото бе поставено в края на миналата година с инициативата "Бургас играе баскетбол".
Целта е да се популяризират различните спортове, да се амбицира повече млади хора и техните родители, да се повиши интереса към училищния спорт и  да приобщи  всички клубове в обща платформа. Идеята е да се включат различни спортове.
 
Участници в спортния празник "Бургас играе хандбал" на 3 февруари могат да бъдат всички на възраст над 6 г. - деца, ученици, родители. По- малки също са добре дошли.
Заявки за участие: http://bit.ly/handball-burgas-2019
 
Потвърдилите ще имат възможност да се включат в демонстративните и забавни мачове, в които всеки е победител, защото споделя радостта и емоцията към играта.
 
Програмата ще даде възможност на присъстващите да се запознаят отблизо с основните елементи на хандбала, водени от специалисти и състезатели по хандбал, забавни интерактивни игри и награди. Участие в проявата ще вземат треньори и състезатели на хандбалните отбори "Черноморец", "Фрегата" и  "Албатрос".

А от 14:00 часа в залата участниците в празника ще могат да наблюдават професионална среща между отборите на "Фрегата" Бургас и "Осъм"-Ловеч. Първите 100 заявили участие получават хандбална топка. За всички присъстващи също ще има изненади.