Пропадна насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу Станимир Рагевски, който  е с повдигнати обвинения за незаконно притежание на оръжие и наркотици, документни измами и две убийства – на брокерката Теодора Бахлова и на строителния работник Юмер Мехмед.

В кулоарите на съдебната палата в Бургас адвокатът на ответната страна обяви, че ще се настоява за доживотна присъда. Поради неявяване на един от адвокатите на Рагевски, обаче, делото беше отложено.

Защитникът Ваня Радиева е обявила, че няма да може да присъства поради заболяване. Друга причина е, че не е била призована редовно. За заболяването на Радиева обаче не бе предоставен документ в съда затова ѝ бе наложена глоба в размер на 500 лева.

Съдът поиска и назначаването на служебен защитник на обвиняемия, за което да се изпрати и писмо до адвокатската колегия в Бургас. Делото беше отложено за 27 март 2023 година

Убитата брокерка от Бургас се оказа в избирателни списъци (ВИДЕО)

„Ще се борим за доживотен затвор без право на замяна на обвиняемия бизнесмен Станимир Рагевски, заподозрян за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова”.

Това заяви адвокат Димитър Вълчев. Той защитава засегнатите страни на загиналите - майката и дъщерята на Бахлова, както и приятелката на убития по-рано строителен работник Юмер.

„Няма как болката да бъде заличена. Това е травма, която не знам дали може да бъде преработена във времето”, мотивира искането си за най-тежка присъда адвокатът.

Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас (ВИДЕО)

На Рагевски му е направена съдебно-психиатрична експертиза и няма притеснения, че той може да пледира отклонения, обясни адвокат Вълчев. По думите на защитника е събран огромен обем доказателства, които са достатъчни и за осъдителна присъда. "Предстои изясняването на много обстоятелства", допълни той.

Според юриста брокерката е убита заради личен мотив с неуредени финансови отношения. Преди нея е убит и строителния работник Юмер Мехмед, за когото също се предполага, че мотивът е финансов.

Единият от защитниците на обвиняемия бизнесмен е отказал призовка, защото е бил упълномощен само за досъдебното производство.
nova.bg