/ iStock/Getty Images
На специален брифинг пред медиите разследващите разкриха подробности за жестокото убийство в Бургас на Юмер Мехмед. Късно в сряда полицията откри разчлененото тяло на младия мъж в близост до централния път между Долно Езерово и Братово. То е било поставено в чували. 

Близките му и полицията го издирваха от около две седмици. 

За отвличането на 28-годишния мъж в понеделник беше арестуван известният бургаски брокер на недвижими имоти Станимир Рагевски. 

Откриха разчленено тяло на мъж в Бургас

На брифинга стана ясно, че първоначално повдигнатото обвинение на Рагевски за отвличане е изменено в такова за убийство.

Органите на реда защитиха тезата за извършено умишлено убийство, а престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, заяви прокурор Георги Чинев.

„На база събраните доказателства е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски с огнестрелен изстрел. Това е било извършено на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е съумял да направи опит да укрие трупните останки”, съобщи наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура-Бургас.



Разчленяването и опитът за укриването на трупните останки е в период от няколко дни, поясни тя, без да влиза в конкретика и потвърди, че останките са били открити снощи, късно вечерта.

Към момента обвинението няма доказателства, че друг човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Рагевски за извършване на убийството.

Продължава работата по случая, извършват се множество действия по разследването, продължават оперативно-издирвателни мероприятия.

Полицията разследва и изчезването от преди 10 месеца на бургазлийката Теодора Бахлова, която е имала бизнес отношения със задържания Рагевски.

Прокурор Трифонова обясни, че към момента по досъдебното производство няма връзка между убийството и изчезването на Теодора Бахлова. „Това не означава, че не работим и в тази посока. Работи се и се уточнява”, допълни прокурор Георги Чинев.