дъжд
дъжд / netinfo
Облачно и дъждовно ще бъде над Черноморието днес. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. В този интервал е и температурата на морската вода.
 

Най-странните „бабини“ методи за лечение на настинка по света (СНИМКИ)


Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Валежите ще спрат до края на деня, като утре ни очаква повече слънце и малко по-високи максимални температури.  Минималните обаче ще се понижат до 7 – 8 градуса.

Знаете ли, че:

На днешната дата през 1921 година  Алберт Айнщайн получава Нобелова награда за физика – признание за работата му по фотоелектричния ефект.

Явлението, известно и като фотоелектронна емисия се състои в отделянето на електрони от повърхността на дадено вещество при облъчването му със светлина.

 

Алберт Айнщайн с 11,5 милиона долара
netinfo

Всъщност фотоефектът е открит от Хайнрих Херц през 1887 година, а законът, с който става по-достъпен за хората, е изведен от Алберт Айнщайн 18 години по-късно.

Резервен план:

Тази вечер от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска“ постановката „Лес“ ще бъде поставена премиерно в града. Произведенията на класика на руската драматургия Александър Островски - „руският Шекспир", никога не са слизали от театралните сцени. Особено актуално звучат и днес, в епохата на новото, дивашко „първоначално натрупване на капитала".
 

Тази вечер - премиерата на "Лес"
netinfo

Поставена класически, съдържаща в себе си всички жанрове (от водевила до трагедията) и изиграна от блестящ актьорски състав (Димитрина Тенева, Руслан Мъйнов, Георги Стайков, Асен Лозанов, Анелия Луцинова...), пиесата се превръща в изискано театрално зрелище, което е по силите на малко театри в страната. Така че, гледайте „Лес"!

Билети – на билетната каса в театъра.