/ Thinkstockphotos
В мразовитите месеци настинката и грипът безспорно са най-неприятния неканен гост във всяко семейство. Отвсякъде ни облъчват с различни реклами на лекарства, но масово хората първо се спират на „бабините“ съвети за превенция и лечение на простудни заболявания.

Как да спрем вирусите? (ВИДЕО)

Различните култури по света се борят с най-разнообразни методи със запушения нос и болките в гърлото. Ето как:

Пилешки бульон

В целия свят се приготвя пилешка супа още при първите признаци на настинка, но само в Израел богатият пилешки бульон получава почетната титла „еврейски пеницилин“.
В целия свят се приготвя пилешка супа още при първите признаци на настинка, но само в Израел богатият пилешки бульон получава почетната титла еврейски пеницилин.
Thinkstockphotos


Чеснов чай

Чесновия чай се препоръчва от испанските баби. В добавка към него вървят мед и лимон. Комбинацията работи безупречно, съветват местните. Освен това има и друг положителен ефект – помага в битката срещу килограмите.

Чесновия чай се препоръчва от испанските баби. В добавка към него вървят мед и лимон. Комбинацията работи безупречно, съветват местните. Освен това има и друг положителен ефект  помага в битката срещу килограмите.
Thinkstockphotos

Алкохолни чорапи

Във Финландия са убедени, че алкохолът помага за лечение на простудни заболявания. Прилага се както за „вътрешно“ подгряване, така и за разтривки и компреси. Емблематичен метод за лечение за алкохолните чорапи.

Чорапите помагат при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.
ThinkStock/Getty Images

Рецептата е проста – потопете чорапите си във водка и ги обуйте за през нощта. На сутринта ще се събудите бодри и по-здрави, съветват местните.

Вижте още 14 странни метода, които бабите от цял свят препоръчват срещу настинка

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
adme.ru