Преди настъпването на зимата трябва да укрепим имунната си система. За това обаче не е задължително да купуваме скъпи лекарства. Можем да се възползваме от щедрите дарове на природата и да се подготвим за зимата.

Вижте осем храни, които укрепват имунната система

Чушки

Има сортове чушки, които са близо два пъти по-богати на витамин С от цитрусовите плодове. Освен това чушките съдържат и бета-каротин, който не само се грижи за доброто здраве на кожата и очите, но и помага и за укрепване на имунната система.

Десет храни с магически сили

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове също са богати на витамин С. Този витамин помага за увеличаване на производството на бели кръвни телца, които играят основна роля в борбата с инфекциите.

Учените доказаха: с какъвто се събереш, сходна имунна система имаш

Джинджифил

Джинджифилът действа подобно на витамин С и може да помогне за справянето с настинката още при появата на първите симптоми.

Куркума

Можете да срещнета тази подправка в повечето рецепти за къри; тя е жълта на цвят и леко горчива, но върши просто чудеса що се отнася до здравето.

Куркума - билката, която лекува 600 болести

Спанак

Спанакът, богат на витамин С, бета-каротин и антиоксиданти, е идеален за имунната ви система.

Броколи

Подобно на спанака, броколите също са изключително богати на антиоксиданти и витамините А, С и Е.

Кисело мляко

Проучвания показват, че киселото мляко помага за укрепване на имунната система, благодарение на живите бифидобактерии, които съдържа.

Бадеми

Често нуждата на организма от витамин Е, се пренебрегва за сметка на по-популярния витамин С, но той е не по-малко важен що се отнася до здравето на имунната система.