/ netinfo
Мъж на видима възраст около 30 години с лек автомобил БМВ умишлено трови домашни кучета в квартал "Банево". По информация на жители, лекият автомобил, с който се предвижвал извършителят няколко пъти е обикалял района, преди да посегне на домашните любимци.

Само в рамките на няколко часа той е успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло, порода Джак ръсел. Кученцето, което е било гледано с много любов от стопаните си е починало за 12 минути. Същият ден е било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. На видеото ясно се вижда как извършителят със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.  
 

Инцидентът и с двете кучета е станал в неделя вечерта, 18 март. Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът на потърпевшите е под 24 часово наблюдение. Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето. 
 

"Това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала. Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха вчера съседи на потърпевшите семейства от Ветрен. По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя. 

Всеки, който разпознае от видеото извършителят, може да сигнализира в полицията или на редакционния ни телефон: 056/ 811 333.
Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook