Радан Кънев се срещна със симпатизанти в Бургас и разговаря с тях на улицата
Радан Кънев се срещна със симпатизанти в Бургас и разговаря с тях на улицата / Веселин Максимов
Ибзорните секции извън посолствата веднага да бъдат затворени
92979
Ибзорните секции извън посолствата веднага да бъдат затворени
  • Ибзорните секции извън посолствата веднага да бъдат затворени
„Още днес българското правителство трябва да затвори изборните секции в Турция, които се намират извън българските посолства и консулства. Очевидно е, че режимът на Ердоган не може да гарантира на нашите съграждани в Турция свобода на вота“. Това заяви убедено водачът на „Нова република“ Радан Кънев, който участва в Бургас в дискусия на тема „Бъдещето на България в Европейския съюз без руски и турски патерици“.

Той посочи, че в българската политика са повече от очевидни зависимостите от чужди страни, намеквайки за „отношението на Бойко Борисов към исканията на Ердоган и как БСП разгражда службите за сигурност под диктовката на ДПС“. Кънев заяви, че днешната политика на Ердоган е заплаха за националната сигурност на България, „без това да бъде използвано за предизборни цели“.

Радан Кънев изрази съмнение, че временното правителство ще успее да гарантира свободата на вота в Турция, за разлика от този в Западна Европа, Америка и останалите части на света. „За „Нова Република“ винаги участието във вота на българите, които живеят зад граница, е първостепенна национална цел, идеал, който трябва да бъде защитен“.

Чуйте краткото интервю с него.