/ Снимки: Дарик-Бургас
Четвърти обвинен за нелегалната фабрика за цигари без бандерол, произвеждани в Карнобат и иззети още 130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъстрийс“, свързана с бизнесмена Миню Стайков. Това е актуалният развой на аферата, съобщават от специализираната прокуратура.

Миню Стайков остава за постоянно в ареста

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков беше задържан, заедно с още двама души, а прокурори и полиция нахлуха във винзавода му, при специализирана операция на 5 септември т.г.

винпром
netinfo

Два месеца по-рано антимафиоти разбиха и нелегалната фабрика в Карнобат. По данни на обвинението седмичната печалба, която производството инкасирало, била около 6 млн. лева.

Именно с фабриката е свързан и четвъртият обвиняем. По време на операцията по неутрализиране на групата той не бе открит и бе обявен за общодържавно издирване, уточняват от специализираната прокуратура.

Той е задържан на 11 септември и му е наложен 72-часов прокурорски арест.

Кметът на Карнобат отрече синът му да се познава с Миню Стайков (ВИДЕО)

Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него. В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември бяха извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и иззети са близо130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията на Миню Стайков „СИС индъстрийс“.

Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.