Синът на Георги Димитров притежава сградата, където е била незаконната фабрика за цигари
"Знам със сигурност, че синът ми не се познава с Миню Стайков. Знае кой е, но лично никога не са се срещали". Това заяви пред NOVA кметът на Карнобат Георги Димитров, чийто син беше арестуван при вчерашната спецакция в района. Иван е собственик на сградата, в която се е помещавала незаконната фабрика за производство на цигари, разкрита преди около месец.  

Кметът допълни, че едва вчера е разбрал за връзката между Стайков и фабриката

Акция на спецпрокуратурата, алкохолен бос и други са задържани (ОБЗОР)

"Синът ми ми каза, че помещението е било отдадено под наем. Получавал е някакъв наем. Издавал е фактури и си е плащал данъка", посочи Димитров. По думите му теренът е нает преди около две години от фирма. 

На въпроса вярно ли е, че наемателят всъщност е портиерът на сградата, той отговори: "Не, мисля, че не е така. Наемателят е старозагорска фирма, а портиерът е бил посредник между нея и сина ми - получаване на парите, подписване на договори и т.н.".  

Спецпрокуратурата влезе във „Винпром Карнобат” и офисите на „Сис Индустрийс”

Георги Димитров посочи, че Стайков е бил спонсор на редица общински мероприятия, за което има и съответните документи. Относно снимките от рождени дни на бизнесмена, на които присъстват политици, той заяви: "Доколкото знам, той е помагал на всички. Но тези неща никога не са явни. Не мисля, че е клонил наляво или надясно. Доколкото знам, отношението му е еднакво към двата политически спектъра".
nova.bg