„Черноморец” с боеспособен тим от ветерани
„Черноморец” с боеспособен тим от ветерани / netinfo

„Черноморец - Бургас” сформира боеспособен тим от ветерани, който се е прицелил в титлата. „Акулите” във втора младост са амбицирани да вземат реванш за малшанса си миналия сезон, когато отпаднаха нещастно при визитата си на ¼-финал срещу „Ботев” /Пд/ с 4:5 след изпълнения на дузпи. Преди това опитната селекция повали при гостуванията си „Сливен” с 5:3 и „Ямбол” с 5:0.

За ветераните на „Черноморец” се подвизават бронзовите медалисти от Мондиал-94 в САЩ Красимир Балъков, Петър Хубчев и Златко Янков, най-добрият реализатор в историята на бургаския футбол Владо Стоянов и още дузина популярни имена от близкото минало на най-популярната игра.

Селекционер на тима е директорът на футболната академия на клуба Пламен Михов. Неговият избор е подсилен с двама играчи, които до миналия сезон още не бяха прекратили активната си професионална кариера. На Малин Орачев и Пламен Крумов много ще се разчита като „млади надежди”, които не са загубили способността си да навъртат голям километраж на терена.

Първият квалификационен мач с участието на ветераните на „Черноморец - Бургас” е на 7 септември /вторник/ от 17 ч на стадион „Черноморец” срещу „Сливен”.