Ден на национален траур в памет на четирите жертви на потопа по Южното Черноморие. В петък знамената на всички официални институции в страната ще бъдат свалени наполовина.

През целия ден близки, приятели, и дори непознати оставяха цветя пред ветеринарния кабинет на доктор Даниела Йорданова в Царево. Тя, майка ѝ- съдия Мария Москова, и един мъж бяха повлечени от високата вълна при опит да преминат мост в ниската част на града. От морето беше извадено тялото и на още един мъж. А на третия ден след стихията, въпросите продължават да са повече от отговорите.

Потопът по Южното Черноморие: Жертви, бедствено положение, евакуация и блокирани пътища

Даниела Йорданова и Мария Москова са две от четирите жертви на потопа по южното ни Черноморие. Поклонението пред паметта на двете ще бъде в събота, предава NOVA.

Царево тъгува за съдия Мария Москова и дъщеря ѝ - ветеринарният лекар Даниела Йорданова. Всяка сутрин Мария карала дъщеря си от Бургас до ветеринарния ѝ кабинет в Царево. До кабинета идват и по време на пороя във вторник.

„Те са дошли вероятно, за да спасят двете кучета, които д-р Йорданова отглеждаше. Колибката им беше точно на брега на реката. Дано са успели поне това да направят”, заяви Емил Пейчев, общински съветник.

Край на издирвателните действия в района на Царево - тъжната равносметка

Колата им е отнесена от придошлата вода, след като мостът, по който се движат, пропада.
„За съжаление нищо не е могло да се направи. Самата стихия моментално ги е повлякла и автомобилът е изчезнал за секунди”, твърди Пейчев.

Днес пред вратата на ветеринарния кабинет на д-р Йорданова няма пациенти. А само цветя в нейна памет.

Правосъдният министър: Една от жертвите на потопа е председателят на Районния съд в Царево

„Пред нейния кабинет винаги, когато съм отивал, има около 5-6 души чакащи. С най-различни домашни любимци. И винаги имаше огромна тълпа от хора, които ходеха точно при нея”, посочва Димитър Кенаров, журналист.
NOVA