Бъдеще за Черноморец” ще помага на акулите да оцелеят
Бъдеще за Черноморец” ще помага на акулите да оцелеят / Веселин Максимов
"Бъдеще за Черноморец” ще помага на "акулите" да оцелеят
77712
"Бъдеще за Черноморец” ще помага на "акулите" да оцелеят
  • "Бъдеще за Черноморец” ще помага на "акулите" да оцелеят

Сдружение „Бъдеще за Черноморец” обяви днес своето съществуване. То е създадено да помага на любимия на хиляди бургазлии отбор, а главната му цел е да поддържа с всички сили идеята „акулите” да останат в професионалния футбол, където в момента играят в „Б” група.

В сдружението влизат хора от бившето ръководство на тима, легендарни футболисти от близкото минало и фенове, верни на идеята. Управителният съвет вече е провел няколко срещи с кмета Димитър Николов, бургаски депутати и бизнесмени, готови да помогнат с каквото е нужно.

Председател на ръководното тяло е Тома Томов. В него са още Иван Притъргов, Николай Таушев, Васил Стоянов, д-р Методи Иванов и Сабин Попов. Намерението на „Бъдеще за Черноморец” е 80% от играещите в него да са от детско-юношеската школа на отбора.

Такава задача е поставена и на треньора Неделчо Матушев, който увери, че повечето от 26- та трениращи в момента са 17- годишни юноши. На тях щепомагат няколко по-опитни играчи. Първата задача на сдружението е изпълнена – осигурен е всекидневен обяд за футболистите.

Тома Томов обяви, че „Бъдеще за Черноморец” няма да се меси в работата на спортно-техническия щаб на „акулите”, а смята само да помага за финансовото им обезпечаване, екипировка и медицинско обслужване. Той категорично подчерта, че сдружението няма никакви намерения за конфронтация с другия бургаски клуб „Нефтохимик”.

Чуйте го в звуковия файл