Стефани Жунгурдиян - най-младото попълнение в "Аз съм Българка"
Стефани Жунгурдиян - най-младото попълнение в "Аз съм Българка" / netinfo
30 сюжета, 23 момичета и две деца, показват красотата на родината през обектива на талантливия фотограф Радослав Първанов
14-годишната Стефани Жунгурдиян е най-младият модел в уникалния проект „Аз съм Българка!”. Красавицата е от Бургас и успя да влезе сред 23-те момичета, които представят страната ни, история, фолклор и най-въздействащите гледки от родината.
Идеята за проекта без аналог в България е на талантливия фотограф от Габрово - Радослав Първанов. В него са включени 39 местности, 30 сюжета, 23 момичета. Сред моделите са и две майки, заедно с децата си. 
Радослав Първанов
netinfo

Аз съм Българка
netinfo

Участието на единствената бургазлийка в него не е случайно. Именно тя представя красивите местности в Югоизточна България.
За снимките през четирите сезона на 2016 Първанов е обиколил с фотоапарата 8080 километра  за снимките към  „Аз съм Българка!”. А на 13 май предстои и грандиозното представяне на проекта в Национална изложба в София.
"С кадрите искам да направя патриотичен календар за 2018 г. Направих прототипи и искам да издам албум с историческа информация и снимките от проекта, за него обаче нямам финансиране и тепърва ще се надявам на помощ.  Ще търся и издателство, което да създаде албума, който би бил чудесна реклама и красив подарък", обясни авторът.
Той е направил и филм,  проследяващ хронологията на проекта, заедно с моделите в атмосферата на заснетите места, който ще бъде представен на изложбата в столицата.
"Целта ми е да събудя позатихналите патриотични мисли у българина, да покажа, че историята ни не е нещо овехтяло, което не може да ни е от полза днес. Боли ме когато младите хора се обръщат към западните ценности и следват чужди традиции – създадени с комерсиална цел, а ние тук имаме достатъчно достойни примери, следвани и създавани векове за да ни крепят като нация и да ни възпитават като силен и единен народ. Разбира се искам да разкажа и за позабравени или малко познати дестинации, с много история, които си струва да посетим, както и да заведем децата си възпитавайки ги да обичат своята родина България", каза още Радослав Първанов. 

Повече за проекта, вижте тук: