Бургас вече има представителство на Израел, почетен консул е Орлин Мандов
Бургас вече има представителство на Израел, почетен консул е Орлин Мандов / netinfo

Бургас вече ще има свое представителство на държавата Израел у нас. За почетен консул е назначен Орлин Мандов, който е съдействал изключително много на властите и на пострадалите по време на атентата на летище Бургас. Той е от Варна и работи основно с изралески туроператроски фирми. 
Мандов беше представен днес от кмета Димитър Николов след церемонията, в памет на загиналите на 18 юли пред зона "пристигащи" на летището.

След церемонията министър Делян Добрев обяви, че възнамерява до 10 дни да направи посещение в Израел, където на място да увери гражданите, че България е безопасно място за пътуване и почивка, както и да се опита да обърне тенденцията и да няма отлив от този пазар, който представлява 7 % от почиващите в страната.

Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников още веднъж увери, че неговите сънародници няма да спрат да да пътуват до страната ни и навсякъде по света. "В името на живота, въпреки голямата трагедия ние няма да се скрием и да се предадем пред терора", каза министър Мисежников.

Той няколко пъти напомни, че отношенията между двете държави са силни и топли и това не се дължи само на туризма. В страната ни годишно пристигат около 170 хиляди израелски граждани, които почиват тук, правят бизнес.