“Булгартабак трейдинг” имал интереси по спирките в Бургас
“Булгартабак трейдинг” имал интереси по спирките в Бургас / netinfo
Фирмата “Булгартабак трейдинг” е отправила писмено запитване до Общинска администрация относно 20 преместваеми търговски обекта по автобусните спирки в Бургас и това умишлено се пази в тайна от ръководството на общината. Това обяви днес Николай Димитров, председател на Инициативния комитет на собствениците и наематели на обекти по член 56.

Някои от най-апетитните места, които визирала “Булгартабак трейдинг”, според Димитров, били павилиончета на спирките на Операта, Културния дом на ЛУКОЙЛ-Нефтохим и по улица “Булаир”. Той обвини общинска администрация и кмета Димитър Николов, че унищожават дребния бизнес в града с отказа да бъдат подновени договорите на 240 временни обекта и предложението за тяхното преместване на обособени за търговия места.

Собствениците и наематели заявиха, че смятат да занимават европейските инстанции с проблема. Според тях, “монополизирането на търговията в Бургас става за сметка на няколко фирми, близки до управляващите в града." Недоволните потвърдиха готовност да стигнат дори до “постоянно и дългосрочно гражданско неподчинение.”

Кметът Димитър Николов заяви за Дарик, че “до момента в общинска администрация не са постъпвали никакви документи на “Булгартабак трейдинг”, а процедурата по отдаване на концесия на обектите по спирките ще бъде прозрачна и пред медиите в Бургас, като всеки бъдещ кандидат е добре дошъл.”

Чуйте от звуковия файл обвиненията на Николай Димитров към кмета и общинска администрация