БСП-Бургас се стяга за изборна победа след година
БСП-Бургас се стяга за изборна победа след година / пресцентър БСП

Критериите, които ще трябва да покриват бъдещите кандидати за кметове и общински съветници, бяха обсъдени на заседание на общинската организация на БСП-Бургас.

Социалистите ще номинират основно висшисти, които имат респектираща визитка в областта на правото, икономиката, екологията, строителството, здравеопазването ,образованието и във всички сфери, които са ключови за работата на общинската администрация.

Общо 172 местни партийни организации ще определят своите номинации, които ще бъдат анализирани и класирани до средата на месеце декември, обясни стратегията на левицата общинският лидер на БСП Димитър Стоянов.

Изборът на кандидат кмета за Бургас ще стане или чрез вътрешнопартиен вот или чрез гласуване по време на партийна конференция.

Предстои и да бъде дадена оценка на работата на групата общински съветници на левицата в местния общински съвет.

В момента на управлението на Тройната коалиция започва да се гледа все по-позитивно и тази промяна в публичните нагласи вече е видима, коментира обществените  процеси Димитър Стоянов, който изрази готовността на партията си да се бори за победа на местните избори в Бургас.