Работи се по две версии - мъжете са запалили огън, за де се стоплят или умишлен палеж
Бивша дискотека изгоря в Бургас. Сигналът за пожара е подаден в 05:16 часа тази сутрин.

ОД на МВР-Бургас

Дискотеката “Планет” се намира на Северния плаж. Заведението не е работило това лято.

След късо съединение в разклонител: Горя апартамент в Сливен

Към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и три противопожарни автомобила със седем огнеборци. Констатирано е, че неработещото заведение е обитавано от двама мъже без постоянен адрес, от български и полски произход, като при инцидента пострадал 46-годишният българин.

ОД на МВР-Бургас

Той е с 20% изгаряния по лицето, ръцете и гърба и е откаран за лечение в клиниката по изгаряния във Варна. От огъня заведението е изгоряло напълно.

ОД на МВР-Бургас


„Това  е постройка около 500 кв. метра с метална конструкция, временна постройка с дървен под и прегради от гипсокартон и плоскости встрани. Горяла  е вътре постройката активно  и съседни на нея постройки. Нашето мнение е, че пожарът е възникнал вътре в сградата. Големият брой щети и заради силното горене много трудно можем да определим, на този етап, точното огнище на пожара. При следващия оглед ще се опитаме да определим точното място на възникване на пожара, а след това може да говорим за причини”, заяви за DarikNews.bg  гл. инспектор Николай Николаев директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.
По думите му, когато трите екипа от 7 огнеборци пристигат на място е нямало информация, че в неработещата дискотека  има хора. Когато започват да гасят огънят, който вече е бил обхванал цялата сграда, виждат двама самонастанили се, да я напускат.

гл. инспектор Николай Николаев директор на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението  Бургас
Стела Костадинова


Работи се по две версии - мъжете са запалили огън, за де се стоплят или умишлен палеж.

ОД на МВР-Бургас