/ iStock
Безплатна разходка по море осигурява ръководството на Пристанище-Бургас за жители на града. Предвидено е за 18 май, когато Пристанище Бургас ще чества 119 години от откриването му за търговско корабоплаване. Туристическият катамаран "Бургус" ще направи два курса по бургаското крайбрежие.

Първият курс е с начало 11:00 часа, а вторият - в 13:00 часа. Отпътуването ще е от втория пасажерски терминал "Магазия 1", съобщиха от пресцентъра на пристанището.

От там информираха, че по време на празника, Пристанище Бургас ще бъде домакин на представянето на международния производител на експедиционни яхти Bering Yachts. Компанията е регистрирана в Северна Каролина, САЩ, с офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering започва да стори своите яхти в Китай, а през 2017 година премества производството си в Турция.

Яхта на компанията ще акостира в бургаското пристанище на 16 май на четвърто корабно място, до "Магазия 1". На 18 май от 10:00 до 13:00 часа бургазлии ще има осигурен свободен достъп за разглеждането ѝ.

Директорът на на Пристанище Бургас Диян Димов каза, че и в сложните времена за световната, регионална и българска икономика, пристанището намира своя път на дългосрочно успешно развитие, както в основната си дейност - обработка на товари и пътници, така и в трайното социализиране, разширяване на територията и обектите за обществено, научно-образователно, конгресно, фестивално, спортно и туристическо ползване.
 
БТА