Б1, Б2 и останалите нови линии влизат от събота
Б1, Б2 и останалите нови линии влизат от събота / Веселин Максимов
Б1, Б2 и останалите нови линии влизат от събота
91343
Б1, Б2 и останалите нови линии влизат от събота
  • Б1, Б2 и останалите нови линии влизат от събота

Основните линии на градския транспорт Б1 и Б2, както и всички останали, влизат в сила от тази събота, 26 ноември. Днес, на тест на бързата Б2, от авгогара „Юг" до терминал „Славейков" автобусът стигна за 14 минути.

Очаква се при умерен трафик, линията да изминава разстоянието между "Меден рудник" и комплексите "Изгрев" или "Славейков" за около 40 минути. Автобуси по Б1 И Б2 ще има на всеки 5 минути.

Основната разлика между сегашната транспортна схема и новата е, че гръбнакът на интегрирания градски транспорт ще са двете бързи линии. Първата ще свързва комплекс "Меден рудник" с "Изгрев", а втората със "Славейков".

Служителите на "Бургасбус" вече са инструктирани да позволяват качването от втора врата при по-големи струпвания на граждани. Очаква се доставка и монтаж на валидатори и в тролейбусите.

От „Бургасбус" и Общината призоваха шофьорите да не спират в буслентите и да не шофират по тях. Според Закона за движение по пътищата, паркирането там се санкционира с глоба от 50 лева, а движението - с 30.

През следващата седмица по спирките отново ще има асистенти, облечени със специално сигнално облекло, които ще помагат на гражданите да свикнат с новата транспортна схема.

Нощната линия продължава, с коли на всеки кръгъл час. Всички нови маршрути и разписания по новата транспортна схема можете да видите тук: http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=5498

Чуйте повече обяснения в звуковия файл от заместник-кмет Красимир Стойчев и управителя на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев