Асистент и помощник и за онкоболни
Асистент и помощник и за онкоболни / netinfo

Сдружение на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници от Бургас е спечелило финансиране за свой проект, одобрен от Европейския социален фонд. Субсидията идва през Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът е озаглавен „Заедно за по-добър живот” и предвижда разкриване на работни места за социален асистент и домашен помощник в Бургас. Целта на проекта е подобряване качеството на живот на онкологично болни хора и лица с увреждания, социална адаптация на тези хора и намаляване на зависимостта им от институционален тип грижи.

“Желаем да се свържем с колкото се може повече потребители на тази услуга, за да сме максимално полезни”, заяви ръководителят на проекта Донка Нончева, която е и председател на неправителствената организация. Кандидати за работа, както и потенциални потребители на социалната услуга могат да подават до 21 юли заявления в приемната на организацията на ул. „Богориди” 38, ет.2, от 10.00 до 15.00 часа. Телефонът за контакти на сдружението е 056 / 84 15 23.

Потребителите ще могат да ползват услугите на социален асистент или домашен помощник след изготвяне на индивидуална оценка за техните потребности от дирекция „Социално подпомагане”. Те ще заплащат потребителска такса, съобразена с личния им доход.