/ Лалка Димитрова
16-годишният Иван Иванов, обвинен в убийството на 11-годишната Никол Йончева, остава в ареста, решиха бургаските магистрати. При закрити врата беше гледана мярката за неотклонение на момчето, обвинено, че е извършило потресаващото убийство в асансьор на бл. 108 в бургаския комплекс "Меден рудник".
 

След жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития
 

Причината в залата да не бяха допуснати журналисти, е че задържаният е непълнолетен. Делото се води от съдия Светлин Иванов. Жестоко убийство беше извършено на 20 август, а ден по-късно полицията задържа извършителя, с когото Никол се е запознала във Фейсбук 15 дни преди фаталната първа среща.
 

Убитото момиче в асансьор се запознало с убиеца си в социална мрежа, скарали се за наргиле
 


Според служебния защитник на Иванов – адвокат Камен Кънев, момчето не е в нормално психическо състояние. По думите му, по делото предстои да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза. „Самият той няма никакви обяснения за това какво се е случило. Дава много противоречиви отговори на въпросите, които му задаваме. Не може да обясни какво точно са правили двамата с Никол във въпросния блок в „Меден рудник“, каза Кънев.
 

15-годишно момче е задържано за убийството в "Меден рудник"
 

„След убийството той играл на криеница и гоненица“, обяви служебният защитник. Иван живее с родителите си в „Меден рудник“. По неофициални данни баща му е пенсионер, а майка му работи в един от големите курорти през лятото. Прокурорът по делото Ангел Ангелов коментира единствено, че до момента са събрани достатъчно доказателства, за да бъде взета постоянна мярка „задържане под стража”. Изненадващо, адвокатът на Иванов също се съгласи с искането на държавното обвинение.  
 

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 

В дома на Иван разследващите откриха вещите на петокласничката. По информация на говорителя на Апелативна прокуратура - Бургас - Йовита Григорова, той е направил частични самопризнания. Обяснил, е че с момичета са се скарали за това къде да пушат наргиле.