Говорителят на АП - Бургас и директорът на бургаската полиция
Говорителят на АП - Бургас и директорът на бургаската полиция / netinfo
Подробности за убийството в Меден рудник
94479
Подробности за убийството в Меден рудник
  • Подробности за убийството в Меден рудник
Задържано за убийството в блок 108 в „Меден рудник“ е момче на 15 години. Това обяви говорителят на Апелативна прокуратура - Бургас Йовита Григорова на извънреден брифинг заедно с шефът на бургаската полиция ст. ком. Калоян Калоянов. По думите й, извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици. Комуникирали са активно в социалната мрежа. „Впоследствие са си разменили телефоните и се е стигнало до контакт. Още веднъж апелираме - социалните мрежи, в които децата участват, да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите”, каза Григорова.

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 
 
Ако задържаното момче бъде признато за виновно в извършеното убийство, то може да получи до 10 години затвор. “Сигналът за престъплението е получен в 17.29 часа на 20 август. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок“, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Убийството е извършено в асансьор на жилищния блок. Трупът е открит от съседи.
netinfo

15-годишно момче е задържано за убийството на момиче в Бургас

Той допълни, че извършителят е задържан рано тази сутрин. Открити са предмети, свързани с престъплението, увери той. „На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, обясни Калоян Калоянов.

От думите му стана ясно, че убиецът и жертвата се скарали за това къде да пушат наргиле. Заподозряният е задържан, предстои да му бъде повдигнато обвинение. По информация на МВР той не е осъждан. Експертизи ще установят съдържанието на комуникацията между жертвата и извършителя. 

Чуйте още подробности в звуковия файл (публикуваме го без редакторска намеса)