Окръжният съд в Благоевград взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на младежа, обвиняем за грабеж, придружен с убийство на 82-годишен мъж в село Микрево.

Съдебният състав прецени, че събраните до момента доказателства дават основание за извод за съпричастност на обвиняемия в престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери още, че при по-лека „мярка за неотклонение“ съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, както и опасност от извършване на друго престъпление.

убийство село Микрево
БГНЕС

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд - София. В случай на жалба или протест делото е насрочено за 11 август.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство.

Около полунощ на 29.07.2022 г. в двор на къща на ул. „Райна Княгиня“ в с. Микрево, община Струмяни, бил направен опит за грабеж над 82-годишния И.Ч. Вследствие на нанесените удари в областта на главата пострадалият починал.

Повдигнаха обвинение на 18-годишен за жестокото убийство в Микрево

Незабавно след постъпил сигнал е бил извършен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване на вещи и предмети, относими към случая, проведени са разпити на свидетели.

Извършителят на деянието е установен – О.О. (на 18 години). Събрани са доказателства, че заедно с 13-годишно момче той е проникнал в имота на възрастния мъж, докато пострадалият спял.

Нападнал го с твърд предмет с цел отнемане на пари. Не успял да ги намери, след което напуснал местопрестъплението.
БГНЕС