/ Снимка: Дарик, архив
Седем катастрофи, единадесет ранени и петима пияни водачи. Това е тъжната статистика от изминалите два почивни дни в Пиринско.

Днес стана ясно, че вчерашната тежка катастрофа край Разлог е предизвикана от 19-годишна водачка. Неопитната шофьорка с лек автомобил "Рено Меган" предприела изпреварване на движещ се пред нея "Ягуар". При тази маневра, реното връхлетяло на идващия отсреща тир, отскочило и се ударило върху останалия отзад "Ягуар". Резултатът - 19-годишната самонадеяна водачка и спътникът й са с множество травми, а жена от другата кола е с опасност за живота. 

Камион блъсна внезапно изскочило на платното дете

На 4 февруари е регистрирана тежка катастрофа и край Кресна. 57-годишен шофьор губи контрол над управлението на автомобила, излиза от пътя и се блъска в дърво. Ранени са водачът на автомобила – със счупен прешлен на гръбначния стълб и натъртвания в областта на гърдите и возещата се до него жена, която е със счупени две ребра  и глезен. Настанени са в ортопедично отделение на МБАЛ гр. Благоевград, без опасност за живота.

Около 17:55 часа на 4 февруари на мокър асфалтов път на Е-79, близо до с. Струмяни, 20-годишният Тодор Р. от петричкото село Скрът, управлявайки лек автомобил „Опел Астра“ предприема изпреварване без да се е убедил, че има насрещно движение и при прибиране в собствената лента губи управление над автомобила, излиза отдясно извън пътното платно и се блъска в скат.

Издирват шофьор, блъснал две пешеходки в Благоевград

Леко ранени са двамата возещи се в автомобила, оплакващи се от болки в главата. Същите са прегледани в МБАЛ гр. Сандански и са освободени за домашно лечение без опасност за живота.

Катастрофи взеха две жертви само за ден в Пиринско

Друга 19-годишна девойка от Сандански пък изгуби контрол над управлявания от нея автомобил край село Плоски и излетя в дере. За късмет нараняванията й се оказаха повърхностни.

През почивните дни трима пешеходци пострадаха на пътя, блъснати от невнимателни водачи. за късмет пострадалите се отърваха с леки наранявания.