Валентин Чорбаджийски и Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници
Валентин Чорбаджийски и Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници / Снимка: Дарик, архив
Съюзът на българските транспортни работници е непреклонен и стяга мирен протест на ГКПП-Кулата. Противно на уверенията от Министерството на вътрешните работи, че са постигнати договорки с родните превозвачи и напрежението е туширано, утре в 10 ч. десетки шофьори ще се съберат на българо-гръцката граница.

Валентин Радев: Няма да има блокада на границата с Гърция

"С мен никой не е разговарял. С представители на Инициативния комитет, който организира протеста, също не са водени никакви преговори. Ние не сме получили никакви договорки, така че протестът ще се състои", заяви Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници. Транспортните работници настояват да се реши проблемът с огромните опашки от камиони на Кулата, които принуждават превозвачите да чакат с часове, за да преминат в южната ни съседка. 

Превозвачите излизат на протест в понеделник, плашат с блокада на границата

"Засега протестът е обявен за мирен. Очакваме утре на място да дойдат представители на МВР, Гранична полиция, Агенция "Митници" и НАП, за да начертаем конкретен план за облекчаване на трафика. Ако никой не дойде да разговаря с нас, напълно възможно е да преминем към гражданско неподчинение и да се стигне до блокада на границата", коментира Стамболийски.

ГКПП-Кулата
БГНЕС

"Въпреки уверението на вътрешния министър Валентин Радев, че е решен проблемът с опашките на ГКПП-Кулата и че вече няма струпване на автомобили, в момента аз съм на пункта и от наша страна има петкилометрова колона от камиони", заяви Александър Стамболийски. Той допълни, че са готови и на крайни мерки, за да се реши проблемът с трафика на границата. Дали ще има блокади - това зависи от желанието на властите да намерим решение на ситуацията, която тормози от години българските транспортни работници, увери Александър Стамболийски.

ГКПП-Кулата
БГНЕС

От Съюза на българските транспортни работници настояват на Кулата да бъдат разкрити допълнителни трасета за преминаване на камиони, което ще облекчи трафика. Превозвачи се оплакват, че ежедневно на българо-гръцката граница има километрични опашки от камиони и се налага да чакат по десет часа, за да преминат в южната ни съседка.