Общински съветници замесват ПФК Пирин в политически интриги
Общински съветници замесват ПФК Пирин в политически интриги / снимка: pirinfc.com, архив

Ръководството на ПФК "Пирин" излезе с декларация в отговор на нападките от страна на общинските съветници от ГЕРБ в благоевградския парламент. В нея се казва:

"Скъпи общественици, съграждани и привърженици на ПФК "Пирин Благоевград",

За втори път днес обичаният от всички нас в Благоевград ПФК "Пирин" е обект на политическа „дъвка” и грозно хулене. Група общински съветници от една управляваща партия категорично и безпардонно, и най-вече некомпетентно, се опитват да вкарат нашия любим футболен отбор в неприятна интрига, която единствено цели да дискредитира усилията на ръководството на Пирин, ръководството на дружество „Спортни имоти”, както и усилията на общинска администрация и част от Общинския съвет на Благоевград да запазят в момент на тежка финансова криза присъствието на клуба в елитната футболна карта на България.

От началото на подготовката, ръководството на ПФК "Пирин" категорично, ясно и редовно обяви, че всички приятелски мачове, част от спортната подготовка, ще бъдат играни с БЛАГОТВОРИТЕЛНА цел, като средствата, събрани от нарочно направени КАСИ, ще бъдат предоставени на едно семейство в беда, което в предишни наши изявления нееднократно сме цитирали, но в днешните чувстваме омерзение да назоваваме, защото смятаме че трябва да бъде оставено на страна от подобни грозни (не по наша вина) полемики.

В чисто футболно естество, уважаеми господа от група общински съветници от една управляваща партия, вие трябва да знаете, че отборите, с които са провеждани срещи на стадион "Христо Ботев", отново почертаваме, само и единствено с изричното разрешение на фирмата по поддръжка - MSPORT, са бивши шампиони на България и категорично едни от най-уважаваните и стари провинциални футболни клубове.

Уважаеми господа,
За последен път ви молим, да не намесвате ПФК "Пирин" в политически интриги, защото нашето битие в момента не е никак лесно, още повече, че на един от символите на Благоевград се налага повсеместен саботаж, който до днес ни беше необясним".

 

Ръководството на
ПФК "Пирин Благоевград" АД