Общественият дебат Земеделие и политика - връзката си ти стартира от Благоевград
Общественият дебат Земеделие и политика - връзката си ти стартира от Благоевград / снимка: ГЕРБ-Благоевград, архив

В Благоевград ще се проведе първата от поредицата кръгли маси „Земеделие и политика – връзката си ти” от обществения дебат за общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014–2020 година.

Дискусията се организира по идея на българския евродепутат от ГЕРБ в Европейската народна партия - Мария Неделчева, с партньорството на централата на ПП ГЕРБ, Министерството на земеделието и храните и Асоциацията на земеделските производители в България.

Кръглата маса ще бъде открита от евродепутата Мария Неделчева на 18 февруари от 11.00 ч. в Аудиториум "Андрей Делчев" на Американския университет. Изказвания ще направят заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, експертът от най-голямата представителна организация на земеделските производители в Европа Copa-Cogeka - Пауло Говета, генералният секретар на Асоциацията на земеделските производители Ивайло Тодоров и експерти.

По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени директните плащания за земеделските производители, пазарните мерки за подкрепа и мерките за развитие на селските райони.