Обявяват конкурс за реконструкция на пет социални заведения в Благоевград
Обявяват конкурс за реконструкция на пет социални заведения в Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград

Одобрена е тръжната документация за избор на изпълнител на строително-ремонтни дейности по обновянането на пет социални институции в Благоевград, информират от кметска администрация. Реконструкцията на обектите ще бъде извършена по проект "Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на Община Благоевград", финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие”. 

Днес е изпратена за публикуване в Държавен вестник и в сайта на Агенцията за обществени поръчки обявата за открит конкурс за изпълнител. Веднага след публикуването започва продажбата на тръжна документация, която ще е на разположение на потенциалните кандидати до 16.00 ч. на 22 март 2010 г. Цената й е 120 лв.

Срокът за подаване на офертите е 16.00 ч. на 1-и април тази година, публичното им отваряне ще бъде на 6-и април в зала 210 на Община Благоевград.Общата стойност на строително-ремонтните дейности, които ще бъдат възложени, не може да надвишава 2 858 787 лв. без ДДС.

Откритият конкурс е за реконструкция и обновяване сградите на Дневен център за възрастни с увреждания „Зорница”, Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница", Дом за стари хора „Свети Мина”- с. Падеш и филиала в Благоевград, и Приют за безнадзорни деца и Център за работа с деца на улицата. Договорът за реализация на този проект бе подписан на 22 май 2009 г., срокът за изпълнението му е 20 месеца.

Най-голяма част от безвъзмездната помощ ще бъде използвана за превръщането на сградата на закритото 10-то основно училище във филиал на Дома за стари хора в с. Падеш, в който след реконструкцията ще бъдат настанени 87 възрастни благоевградчани.

Обект на конкурса са подмяна на инсталации и газифициране на сградата, обособяване на медицински център, приспособления за инвалиди – специализиран асансьор, рампи за достъп, оборудване бани, асансьор за излаз на тераса. Предвижда се благоустрояване на дворното и вътрешното пространство с обособяване на дневни помещения, кътове за отдих, стаи за настаняване, както и ремонт на фасадата.

Това е третият проект по Оперативна програма „Регионално развитие”, спечелен от община Благоевград. Изпълнението на дейностите по първия – рехабилитация на 11 км от общинската пътна мрежа – отсечките до с. Церово и с. Марулево, на стойност 4.5 млн. лв., приключи в края на миналата година. В момента се изпълнява проект „Основен ремонт на Общински Младежки дом и реконструкция на съществуващата дренажна система” на обща стойност 1 176 000 лева.