Наградиха ЮЗУ Неофит Рилски за принос в научната дейност
Наградиха ЮЗУ Неофит Рилски за принос в научната дейност / netinfo

Преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски" участваха в 17 юбилеен симпозиум за физическо възпитание и спорт на младите в Охрид, Македония. Събитието премина под знака на 40-годишния юбилей от  създаване на сп . Физичка култура, "Activities in Physical Education and sport", Research in Kinesiology  и 60 години от създаване на Федерация на спортните педагози на Македония. От името на ректора на Югозападния университет- проф. д.н. Иван Мирчев, поздравителен адрес поднесе деканът на Факултет "Обществено здраве и спорт"- проф. д-р Стоян Иванов.

Интересът към симпозиума традиционно е голям, тъй като списанията, които издават, са индексирани, единствени в спортната наука на Балканите. Проф. Иванов, д-р Цветков и д-р Томова от Югозападния университет са участвали многократно в този най-висок престижен научен форум в региона. Този форум е престижен и с това, че в него участват научни работници от България, Сърбия, Словения, Гърция, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Ягодина, Косово и др. Проф. Стоян Иванов и д-р Д.Томова са в рецензенските комисии. Съюзът на спортните педагози на Македония с неговия председател проф. Александър Наумовски, си сътрудничи с преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски" в продължение на много години.

На юбилейния симпозиум бяха раздадени много награди на институции и личности, които са допринесли с дейността си за работата на Федерацията на спортните педагиза на Македония.

С плакети за принос в научната дейнност бяха наградени:  ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград (като институция), проф. д-р Ст.Иванов, гл.ас. д-р Валери Цветков и гл.ас. д-р Даниела Томова, съобщиха от восшето учебно заведение.

Наградите бяха връчени на тържествена вечер от проф. Александър Наумовски, председател на Федерацията  на спортните педагози на Македония. В научния форум участие от ЮЗУ взеха още гл.ас.д-р Валери Цветков, старши преподавател Димитър Томов, докторант Екатерина Деливарска от катедра "Спорт",   доц.д-р Даниела Попова и докторанти: Мария Граматикова и Стаменка Попова -  катедра "Кинезитарепия". Други университети в България също участват със свои представители.